5 udtryk du skal kende inden du tager et forbrugslån

For at kunne finde et godt og billigt forbrugslån, er det helt essentielt at kende til begreber som ÅOP, kreditomkostninger, tilbagebetaling og så lignende. Det er nemlig begreber, som du skal bruge, når du sammenligner de forskellige lånetilbud, du har fået. Her i artiklen går vi i dybden med nogle af de vigtigste begreber, som du bør kende.

Årlige omkostninger i procent (ÅOP)

ÅOP er et af de absolut vigtigste begreber at kende, når du skal tage et forbrugslån. ÅOP fortæller dig lånets årlige omkostninger i procent. Du kan altså i procent se sort på hvidt, hvor meget du skal betale tilbage på lånet. Det gode ved ÅOP er, at der også tages højde for de forskellige gebyrer ved forbrugslånet. Har du for eksempel et lån med en løbetid på 3 år, og du skal betale gebyrer hver måned, så kan det hurtigt blive mange penge. Ved at kigge på ÅOP’en, kan du blive bevidst om de præcise omkostninger ved lånet.

Tilbagebetaling

Tilbagebetaling er et simpelt begreb, der fortæller dig hvor meget der skal betales tilbage sammenlagt. Det vil altså sige lånet inklusive renter, gebyrer og provision. Et begreb der er nemt at forstå, og som du hurtigt kan bruge i din sammenligning af forbrugslån.

Kreditomkostninger

Kreditomkostninger minder meget om ÅOP’en. Du får de samme oplysninger – du får dem bare i kroner og ikke i procent. Er du ikke så glad for procentsatser, så er det kreditomkostningerne, som du skal kigge på. En rigtig god sats at kigge på, hvis du gerne vil se, hvor meget du betaler for forbrugslånet ud over selve lånet.

Månedlig ydelse

Den månedlige ydelse er den ydelse, som du skal afdrage på lånet hver måned. Det er vigtigt at være opmærksom på et låns månedlige ydelse, fordi du jo er nødt til at have pengene til rådighed for at kunne betale dem tilbage. Du vil altid kunne se den endelige månedlige ydelse i låneaftalen.

Kreditvurdering

Kreditvurdering er væsentlig for overhoved at kunne blive godkendt til et forbrugslån. For at kunne blive godkendt til et forbrugslån, skal du nemlig igennem en kreditvurdering. Her kigger udbyderen af lånet på forskellige parametre. Det vil typisk være indkomst, adresse, alder samt om du står i RKI eller i Debitor Registret. Det er her vores låneudbyderne vurderer, hvilke vilkår du skal have på lånet – altså hvordan renterne og gebyrerne skal sammensættes.

For at kunne blive godkendt til at forbrugslån, er det en god idé at sætte sig i låneudbydernes sted – hvordan ser deres drømmekunde ud, og kan du leve op til det? Det gode ved det forbrugslån online er, at du ikke forpligter dig til noget, før du har underskrevet låneaftalen. Du kan altså ansøge til så mange lån via voreslån.dk, som du har lyst til. Her kan du se, hvordan din kreditvurdering bliver, og dermed også hvor dyrt lånet bliver.