Er der noget, du kan gøre for at hjælpe med at sove?

Du spørger måske dig selv, om der er noget, du kan gøre for at hjælpe med at sove. Her er nogle måder, du kan prøve at få dig selv til at sove bedre. Undgå at blive sent oppe for at udføre pligter, da dette kan øge stress og gøre det sværere at sove. Prøv i stedet at gå i seng på et rimeligt tidspunkt, så du kan få nok søvn. Hvis du stadig har problemer med at sove, kan du konsultere dit lokale NHS-sundhedscenter for mere rådgivning.

Medicin mod søvnløshed ordineres ofte af læger. Brug af dem anbefales ikke, fordi de kan være vanedannende, bære bivirkninger og endda kan maskere de underliggende problemer. I stedet skal du kigge efter naturlige søvnhjælpemidler, som melatonin. Dette hormon produceres naturligt af menneskekroppen, men dets dosering er vigtig. Det kan også forårsage træthed i dagtimerne. Kognitiv adfærdsterapi er en anden mulighed for at tackle søvnløshed. Denne type terapi hjælper den lidende med at identificere de underliggende årsager til deres søvnproblemer.

Udover vaner kan overskydende energi og stress også forhindre dig i at sove om natten. God søvn er dog afgørende for et godt helbred, da det forbedrer din krop og dit sinds funktioner. Men hvis du kæmper for at sove om natten, er der flere måder, du kan forbedre dine sovevaner på. Til at begynde med skal du sørge for at have en regelmæssig tidsplan og holde dig til den! Dette er vigtigt, fordi din krop ønsker at være på en fast tidsplan. Hvis du konstant ændrer din tidsplan, vil det være sværere at falde i søvn.

Kognitiv adfærdsterapi for søvnløshed er en populær behandlingsmulighed for kronisk søvnløshed. Ud over CBT er receptpligtig medicin blevet bredt tilgængelig i de sidste to årtier. Andre søvnmidler omfatter over-the-counter antihistaminer og urtepræparater. Det kan være en god idé at praktisere god søvnhygiejne. I sidste ende bør du konsultere din læge og forsøge at få en afslappende søvn sleepzone.dk. Hvis du oplever søvnløshed, vil du gerne undersøge en søvnforstyrrelse, der forårsager det.

Hvis du vil prøve en urtete for at hjælpe dig med at falde i søvn, kan kamille, passionsfrugt og myntete alle være nyttige. Disse te indeholder glycin, et beroligende kemikalie, der virker på din krop. Det kan også være en god idé at prøve at drikke syrlig kirsebærsaft, da den er høj i fytokemikalier og melatonin, to stoffer, der hjælper dig med at falde i søvn. Så nu ved du, hvad du kan gøre for at hjælpe med at sove om natten!

Prøv at undgå at have lange lure før sengetid. Ud over dette skal du undgå koffein, alkohol og nikotin. Disse stoffer kan forstyrre søvn. En lur, selvom det kun er i 20 minutter, kan forstyrre at falde i søvn ved sengetid. En anden nyttig måde at forbedre søvn på er at udføre fysisk aktivitet. Selvom du ikke har meget tid, kan daglig motion hjælpe dig med at forbrænde ekstra kalorier, der ellers ville gå til spilde. Undgå desuden at tage lur for tæt på sengetid.