Lån penge trods din fortid i RKI

Når du står registreret i RKI, så kan du ikke låne penge. Du kan dog godt låne penge trods RKI, hvis du er kommet ud af det igen. Der er flere grunde til, at du ikke kan låne penge, hvis du er registreret.

Man kan godt ende med at låne for mange penge hos forskellige virksomheder og hvis man ikke får dem betalt tilbage, så ender man i RKI. Andre virksomheder har ikke lyst til at låne penge ud til nogen, som ikke har betalt deres tidligere regninger og man bliver derfor registreret så virksomheder bliver beskyttet.

Det beskytter dog også den, som låner pengene. Man kan på denne måde ikke gøre sin gæld endnu større og det bliver derfor nemmere at komme ud af det.

Står du registreret i RKI, så er det en god idé at tale med de virksomheder, som du har lånt penge af og lave en aftale med dem, så du kan få dem betalt tilbage på den bedst mulige måde. Står du senere og mangler penge, så har du stadig en mulighed for dette trods RKI.

Overvej dine muligheder før du låner

Du kan ikke låne penge imens du stadig står i RKI, men er du kommet ud af det, så kan du godt. Det er dog en god idé at overveje det, så du ikke ender ud i de samme problemer igen. Der er ikke nogen virksomheder, som er interesseret i, at deres kunder ender i for meget gæld, så det er altid en god idé at tænke sig om.

Nogle virksomheder vil give dig lov til at låne penge, trods det, at du har været registreret i RKI. Det kan være, at det er længe siden, at du har været det, men det kan også være, at de føler sig bedre tilpas med dig, fordi du har kæmpet dig ud af din gæld.

Lån penge til noget, som du mangler

Der er flere steder, hvor du hurtigt kan låne penge, som fx hurtigudbetaling.dk, hvis du har brug for det. Du står måske og mangler en lille ting til din hverdag og så kan du låne penge til dette. Lav en plan for dig selv og find ud af, hvornår du kan betale tilbage, for at se om det giver mening for dig. På denne måde har du mere styr på din økonomi og du har det bedre med at låne trods RKI.